how to hide bot as service

The UnrealIRCd team does not officially provide support for any services packages that you may be using or want to use. This forum is provided so the community can help each other with services issues.

Moderator: Supporters

Locked
CAsercan3
Posts: 4
Joined: Sat Nov 08, 2008 12:07 pm

how to hide bot as service

Post by CAsercan3 » Sat Nov 08, 2008 12:13 pm

Hello There everyone,
I have my own IRC network with Anope IRC services and would like to know, how i can make my bot look like a botserv bot or service :P
i have tried making it oper up and use usermode +S through operserv but that didn't change much. any suggestions?

[dx]
Posts: 107
Joined: Sat Jun 16, 2007 1:03 am

Re: how to hide bot as service

Post by [dx] » Sun Nov 09, 2008 1:33 pm

/os umode Bot-Nick +S

or if bot is eggdrop write tcl which do superadmin on and umode (see above) on oper

CAsercan3
Posts: 4
Joined: Sat Nov 08, 2008 12:07 pm

Re: how to hide bot as service

Post by CAsercan3 » Tue Nov 11, 2008 8:03 pm

omg COULD YOU PLEASE READ MY POST?
i have tried making it oper up and use usermode +S through operserv but that didn't change much. any suggestions?
That isn't very helpful, plus i have already done this. *repeat*
also tried /os raw mode master-bot +S but this didnt work. i whoised with multiple connections, one without oper, and it didnt change anything

Casper
Posts: 338
Joined: Sun Jul 08, 2007 7:44 am
Location: The Netherlands

Re: how to hide bot as service

Post by Casper » Tue Nov 11, 2008 8:14 pm

Would you like it to show up in /bs botlist or something? (<-- Isn't possible) What you want it to do when it looks like a service bot?
Ex Network-Administrator

zEkE
Posts: 111
Joined: Wed Apr 14, 2004 9:30 am
Location: Harrisonburg, VA
Contact:

Re: how to hide bot as service

Post by zEkE » Tue Nov 11, 2008 8:18 pm

CAsercan3 wrote:omg COULD YOU PLEASE READ MY POST?
i have tried making it oper up and use usermode +S through operserv but that didn't change much. any suggestions?
That isn't very helpful, plus i have already done this. *repeat*
also tried /os raw mode master-bot +S but this didnt work. i whoised with multiple connections, one without oper, and it didnt change anything
I am assuming that you are meaning the line "is a Network Service"? I've just tested this with the BOPM bot on the network I admin. Note the usermode changed was done as /os umode ProxyScan +S

Code: Select all

[15:12:11] * [ChanServ] (services@network.net): Channel Server
[15:12:11] * [ChanServ] is using modes +oS 
[15:12:11] * [ChanServ] is connecting from *@network.net 
[15:12:11] * [ChanServ] services.network :Network Network Services
[15:12:11] * [ChanServ] is a Network Service
[15:12:11] * [chanserv] End of WHOIS list.
[15:12:21] * [ProxyScan] (crackerarm@staff.network.net): Blitzed Open Proxy Monitor
[15:12:21] * [ProxyScan] is using modes +iowgrxBHtGp +kcfvGqso
[15:12:21] * [ProxyScan] is connecting from *@127.0.0.1 127.0.0.1
[15:12:21] * [ProxyScan] is a registered nick
[15:12:21] * [ProxyScan] @#services 
[15:12:21] * [ProxyScan] server1.network.net :Network
[15:12:21] * [ProxyScan] is away (I'm a bot.  Your messages will be ignored.)
[15:12:21] * [ProxyScan] is an IRC Operator
[15:12:21] * [ProxyScan] is a Bot on Network
[15:12:21] * [ProxyScan] Proxy Scanner
[15:12:21] * [ProxyScan] End of WHOIS list.
[15:12:36] -OperServ- You are now a SuperAdmin
[15:12:36] * *** Global -- from OperServ: zEkE is now a Super-Admin
[15:12:38] -OperServ- Changed usermodes of ProxyScan.
[15:12:38] * *** Global -- from OperServ: zEkE used UMODE on ProxyScan
[15:12:41] * [ProxyScan] (crackerarm@staff.network.net): Blitzed Open Proxy Monitor
[15:12:41] * [ProxyScan] is using modes +iowgrSxBHtGp +kcfvGqso
[15:12:41] * [ProxyScan] is connecting from *@127.0.0.1 127.0.0.1
[15:12:41] * [ProxyScan] is a registered nick
[15:12:41] * [ProxyScan] @#services 
[15:12:41] * [ProxyScan] server1.network.net :Network
[15:12:41] * [ProxyScan] is away (I'm a bot.  Your messages will be ignored.)
[15:12:41] * [ProxyScan] is a Network Service
[15:12:41] * [ProxyScan] is a Bot on Network
[15:12:41] * [ProxyScan] Proxy Scanner
[15:12:41] * [ProxyScan] End of WHOIS list.
This was also done with Anope IRC services. I also successfully did the same for a non-opered eggdrop bot.
NetAdmin - irc.unitedchristianchat.net
http://www2.i-al.net/ircbots/

XMindX
Posts: 1
Joined: Tue Nov 11, 2008 10:56 pm

Re: how to hide bot as service

Post by XMindX » Tue Nov 11, 2008 10:59 pm

try to make the bot mode +B

Casper
Posts: 338
Joined: Sun Jul 08, 2007 7:44 am
Location: The Netherlands

Re: how to hide bot as service

Post by Casper » Wed Nov 12, 2008 9:35 am

XMindX wrote:try to make the bot mode +B
That's not what he wants.

It will add an extra line to whois output (swhois) like: $nick is a Bot on $networkname.

As we don't exactly know what the user wants to achieve with what he's asking for, we should wait untill we get that information :)
Ex Network-Administrator

CAsercan3
Posts: 4
Joined: Sat Nov 08, 2008 12:07 pm

Re: how to hide bot as service

Post by CAsercan3 » Thu Nov 13, 2008 8:51 pm

:D
i tried on an unopered client, worked. but not on my own bot which is IRCop, not.

Flandre is Masta.NET@Flandre.CA-Clan.orgy * Flandre Scarlet
Flandre is a registered nick
Flandre using irc.ca-clan.com CA-Clan IRC Network
Flandre is a Network Administrator
Flandre is available for help.
Flandre has been idle 1min 46secs, signed on Thu Nov 13 21:03:00
flandre End of /WHOIS list.

it has mode +S and oper.

after removing some usermodes ( -ohaAN )

Flandre is Masta.NET@Flandre.CA-Clan.orgy * Flandre Scarlet
Flandre is a registered nick
Flandre using irc.ca-clan.com CA-Clan IRC Network
Flandre is a Network Service
Flandre has been idle 20secs, signed on Thu Nov 13 21:03:00
flandre End of /WHOIS list.

but i still wanna remove these lines:
Flandre is a registered nick (removing r would probably block my bot's access )
Flandre using irc.ca-clan.com CA-Clan IRC Network
Flandre has been idle 20secs, signed on Thu Nov 13 21:03:00

know how to?
and casper, doesnt need to show up as a botserv bot, just a service.

Casper
Posts: 338
Joined: Sun Jul 08, 2007 7:44 am
Location: The Netherlands

Re: how to hide bot as service

Post by Casper » Fri Nov 14, 2008 11:21 am

You can't as far as I know.
Ex Network-Administrator

Locked