Error linking ATHEME: 451 CAPAB

The UnrealIRCd team does not officially provide support for any services packages that you may be using or want to use. This forum is provided so the community can help each other with services issues.

Moderator: Supporters

Post Reply
stcom
Posts: 4
Joined: Thu Aug 02, 2012 11:51 pm

Error linking ATHEME: 451 CAPAB

Post by stcom » Fri Aug 03, 2012 12:11 am

Hi:
i've been searching through internet about my problem but i haven't seen any solution yet. Im trying to link the Atheme 6.0.8 (tried with 7 but it didnt work too) with my unreal 3.2.9 server in ubuntu.

Lets see the unrealircd.conf

Ports:

Code: Select all

listen 		*:6699 {
	options {
		serversonly;
	};
};
NOTE: i have used it without any options too (no serversonly), it doesnt work. The 6667 is open too, but i want to link by 6699.

link blocks and ulines:

Code: Select all

link services.pruebas.com {
	username *;
	hostname *;
	bind-ip *;
	port 6699;
	hub *;
	password-connect "mypass";
	password-receive "mypass";
	class servers;
	
};

ulines {
	services.pruebas.com;
};
Tried with 127.0.0.1 in hostname and bind-ip, same problem.

Now lets go to atheme.conf:

Code: Select all

uplink "irc.pruebas.com" {
	// The server name of the ircd you're linking to goes above.

	// host
	// The hostname to connect to.
	host = "127.0.0.1";

	// vhost
	// The source IP to connect from, used on machines with multiple interfaces.
	#vhost = "202.119.187.31";

	// password
	// The password used for linking.
	password = "mypass";

	// port
	// The port to connect to.
	port = 6699;
};
NOTE. I tried to comment #vhost line, didnt work too

Code: Select all

	name = "services.pruebas.com";
	desc = "Atheme IRC Services";
	numeric = "00A";
NOTE: I tried with some numerics, didnt work too

The error from debug is the next:

Code: Select all

[03/08/2012 02:05:06] uplink_connect(): connecting to first entry irc.pruebas.com[127.0.0.1]:6699.
[03/08/2012 02:05:06] connection_add(): adding connection 'tcp connection: 127.0.0.1', fd=7
[03/08/2012 02:05:06] irc_handle_connect(): connection to uplink established
[03/08/2012 02:05:06] <- PASS mypass TS 6 :00A
[03/08/2012 02:05:06] <- CAPAB :QS EX IE KLN UNKLN ENCAP TB SERVICES EUID EOPMOD MLOCK
[03/08/2012 02:05:06] <- SERVER services.pruebas.com 1 :Atheme IRC Services
[03/08/2012 02:05:06] <- SVINFO 6 3 0 :1343952306
[03/08/2012 02:05:06] <- PING :services.pruebas.com
[03/08/2012 02:05:06] event_add_real(): added ping_uplink to event table
[03/08/2012 02:05:07] -> :irc.pruebas.com 451 CAPAB :You have not registered
[03/08/2012 02:05:07] -> ERROR :Link denied (Authentication failed) [@127.0.0.1.44676]
[03/08/2012 02:05:07] m_error(): error from server: Link denied (Authentication failed) [@127.0.0.1.44676]
[03/08/2012 02:05:07] -> ERROR :Closing Link: [127.0.0.1] (Link denied (Authentication failed))
[03/08/2012 02:05:07] m_error(): error from server: Closing Link: [127.0.0.1] (Link denied (Authentication failed))
[03/08/2012 02:05:07] recvq_put(): fd 7 closed the connection
aand in the irc:

Code: Select all

* *** LocOps -- Link denied (Authentication failed [Bad password?]) [@127.0.0.1.34339]
* *** LocOps -- Link denied (Authentication failed [Bad password?]) [@127.0.0.1.42968]
* *** LocOps -- Link denied (Authentication failed [Bad password?]) [@127.0.0.1.44676]
As you can see in the conf files, paswords match ok, i cant find the problem, impossible to link...

Anyone has an idea?

Thanks, best regards

cards
Posts: 85
Joined: Sat Jun 12, 2004 5:04 am

Re: Error linking ATHEME: 451 CAPAB

Post by cards » Fri Aug 03, 2012 1:01 am

Could the Numeric be an issue. Last I know number has to be a number between 1 and 255. Also I don't believe the Numberic should be encased in quotes
NetAdmin
irc.420-HighTimes.com

cards
Posts: 85
Joined: Sat Jun 12, 2004 5:04 am

Re: Error linking ATHEME: 451 CAPAB

Post by cards » Fri Aug 03, 2012 2:30 am

I just ran a test server with your services and configured it without an issue at all.

The only thing I can think or, is you have to a misconfiguration somewhere in the Athemes config somewhere.
NetAdmin
irc.420-HighTimes.com

stcom
Posts: 4
Joined: Thu Aug 02, 2012 11:51 pm

Re: Error linking ATHEME: 451 CAPAB

Post by stcom » Fri Aug 03, 2012 11:26 am

Could the Numeric be an issue
In the beginning 00A represents number 10 in decimal, and i remember unreal server-to-server protocol worked with this hexadecimal numeration for servers (at least in the past in p10)

anyway im using the atheme.conf example, i´ve only modified the basic params of the uplink and naming of the server, the numeric 00A was set by default,so i supposed it has to work. The only different thing is that i have commented the crypto load line because i dont want to encrypt the passwords...

stcom
Posts: 4
Joined: Thu Aug 02, 2012 11:51 pm

Re: Error linking ATHEME: 451 CAPAB

Post by stcom » Fri Aug 03, 2012 1:05 pm

as i supposed, the numeric is in the XXX hexadecimal format, it is, hexadecimal coded numbers between 1 and 16^3. If you put "2" for example, unrealircd returns invalid format, should be "002". It seems not to be here the error, the example conf was right.

I have enabled the loadmodule "modules/crypto/posix"; line , but it doesnt work too..

Maybe the problem is related to localhost references, due to i have unreal and atheme in the same machine? It shouldnt be, but i dont have more ideas

katsklaw
Official supporter
Posts: 1114
Joined: Sun Apr 18, 2004 5:06 pm

Re: Error linking ATHEME: 451 CAPAB

Post by katsklaw » Fri Aug 03, 2012 4:37 pm

Unreal doesn't support TS6 nor CAPAB, which ircd protocol module are you using in Atheme?? loadmodule "modules/protocol/XXXXXXX";

stcom
Posts: 4
Joined: Thu Aug 02, 2012 11:51 pm

Re: Error linking ATHEME: 451 CAPAB

Post by stcom » Fri Aug 03, 2012 4:48 pm

Yes, i had already found the problem, just when i was reading line by line the conf i realized that the example loaded other protocol :D Now working, services linked.

Post Reply