When i start i get this

These are old archives. They are kept for historic purposes only.
Post Reply
Dome
Posts: 5
Joined: Mon Jul 09, 2007 8:26 am

When i start i get this

Post by Dome » Mon Jul 09, 2007 8:41 am

* Loading IRCd configuration ..
[warning] unrealircd.conf:255: listen with SSL flag enabled on a non SSL compile
[warning] unrealircd.conf:322: link hub.mynet.com with SSL option enabled on a non-SSL compile
[error] unrealircd.conf:538: tld::motd: ircd.motd.fr: No such file or directory
[error] unrealircd.conf:539: tld::rules: ircd.rules.fr: No such file or directory
[error] unrealircd.conf:736: set::kline-address must be an e-mail or an URL
[error] 4 errors encountered
[error] IRCd configuration failed to pass testing


anyone can help me? :roll:

Jobe
Official supporter
Posts: 1180
Joined: Wed May 03, 2006 7:09 pm
Location: United Kingdom

Post by Jobe » Mon Jul 09, 2007 8:56 am

I think youll find those errors to be pretty self explanatory if you have actually read the example.conf.

The SSL flag CANNOT be used ANYWHERE when the version of unreal you are using has been compiled WITHOUT SSL support. Which the error basically says.

The cannot find file errors are for a "tld" block

And the last error was because you (as the error says) didnt set a valid email address for set::kline-address

So basically all I have done is simply repeat what the error messages say.....

Dome
Posts: 5
Joined: Mon Jul 09, 2007 8:26 am

Post by Dome » Mon Jul 09, 2007 9:42 am

so how do i fix this?

Jobe
Official supporter
Posts: 1180
Joined: Wed May 03, 2006 7:09 pm
Location: United Kingdom

Post by Jobe » Mon Jul 09, 2007 1:48 pm

You could always start by reading the example.conf and the documentation.

Dome
Posts: 5
Joined: Mon Jul 09, 2007 8:26 am

Post by Dome » Mon Jul 09, 2007 1:52 pm

[error] unrealircd.conf:736: set::kline-address must be an e-mail or an URL


i fixed this

but dunno how to fix others
please help

Jobe
Official supporter
Posts: 1180
Joined: Wed May 03, 2006 7:09 pm
Location: United Kingdom

Post by Jobe » Mon Jul 09, 2007 3:18 pm

For the ssl flag ones, simply remove all occourances of "ssl;" from your unrealircd.conf

And for the tld:: one remove the whole tld block.

Dome
Posts: 5
Joined: Mon Jul 09, 2007 8:26 am

Post by Dome » Mon Jul 09, 2007 3:54 pm

ok i did that .. tnx and i did something with cloak...
now i get this
* Loading IRCd configuration ..
* unrealircd.conf:304 Ignoring extra semicolon
* unrealircd.conf:502: Ignoring extra close brace
* unrealircd.conf:502 Ignoring extra semicolon
[error] ERROR: efunction 'do_join' not found, you probably did not load commands.so properly (or not all required m_* modules)
[error] ERROR: efunction 'join_channel' not found, you probably did not load commands.so properly (or not all required m_* modules)
[error] ERROR: efunction 'can_join' not found, you probably did not load commands.so properly (or not all required m_* modules)
[error] ERROR: efunction 'do_mode' not found, you probably did not load commands.so properly (or not all required m_* modules)
[error] ERROR: efunction 'set_mode' not found, you probably did not load commands.so properly (or not all required m_* modules)
[error] ERROR: efunction 'm_umode' not found, you probably did not load commands.so properly (or not all required m_* modules)
[error] ERROR: efunction 'register_user' not found, you probably did not load commands.so properly (or not all required m_* modules)
[error] ERROR: efunction 'tkl_hash' not found, you probably did not load commands.so properly (or not all required m_* modules)
[error] ERROR: efunction 'tkl_typetochar' not found, you probably did not load commands.so properly (or not all required m_* modules)
[error] ERROR: efunction 'tkl_add_line' not found, you probably did not load commands.so properly (or not all required m_* modules)
[error] ERROR: efunction 'tkl_del_line' not found, you probably did not load commands.so properly (or not all required m_* modules)
[error] [--efunction errors truncated to prevent flooding--]
[error] IRCd configuration failed to pass testing


wtf? :roll: please help :oops:

Dome
Posts: 5
Joined: Mon Jul 09, 2007 8:26 am

Post by Dome » Tue Jul 10, 2007 7:13 pm

please anyone?

Stealth
Head of Support
Posts: 2086
Joined: Tue Jun 15, 2004 8:50 pm
Location: Chino Hills, CA, US
Contact:

Post by Stealth » Tue Jul 10, 2007 9:28 pm

That as nothing to do with cloak... It looks like commands.so failed to load (check conf)

static-x
Posts: 28
Joined: Sat Jul 23, 2005 2:43 am

Post by static-x » Mon Jul 23, 2007 1:12 am

is the command mod loaded? prolly woul dhave to configure for it. again

Post Reply