cloak prefix

These are old archives. They are kept for historic purposes only.
Post Reply
Oyarsa
Posts: 54
Joined: Wed Feb 14, 2007 12:35 pm
Location: irc.otherworlders.org
Contact:

cloak prefix

Post by Oyarsa » Wed Oct 10, 2007 2:08 am

I have one user that isnt getting the cloaked prefix from the config file when they connect. Any ideas on why that would happen?

Stealth
Head of Support
Posts: 2086
Joined: Tue Jun 15, 2004 8:50 pm
Location: Chino Hills, CA, US
Contact:

Re: cloak prefix

Post by Stealth » Wed Oct 10, 2007 4:50 am

If I understand correctly, you're saying he is getting cloaked, but without the cloak prefix? Like instead of user@prefix-cloaked.host.net he's just user@cloaked.host.net?

Jobe1986
Official supporter
Posts: 1180
Joined: Wed May 03, 2006 7:09 pm
Location: United Kingdom

Re: cloak prefix

Post by Jobe1986 » Wed Oct 10, 2007 2:17 pm

Is it anything like this by any chance:
* [blargman] (~theturtle@F8E5F777.64A9E4CA.8A6EF7BD.IP): Unknown

If it is, then the user's IP couldnt be resolved into a host so the whole IP was cloaked instead.
Your IP: Image

Oyarsa
Posts: 54
Joined: Wed Feb 14, 2007 12:35 pm
Location: irc.otherworlders.org
Contact:

Re: cloak prefix

Post by Oyarsa » Wed Oct 10, 2007 10:48 pm

It's not the IP address. The IP does resolve to a FQDN. This is clearly visible to all users opers or otherwise. No prefix, not hidden host at all and not a Vhost done by the server either.

This is the host:
static-87-79-236-121.netcologne.de

This is an example of one of our cloaked users: (not the same domain)
Psi-3C664C19.ed.shawcable.net

Jobe1986
Official supporter
Posts: 1180
Joined: Wed May 03, 2006 7:09 pm
Location: United Kingdom

Re: cloak prefix

Post by Jobe1986 » Thu Oct 11, 2007 10:22 am

So from what you're saying it would seem that the user doesnt get user mode +x (cloaks your host)

Do you by any chance have more then one server on the network, and this user is for example, connecting to another server, which is set up not to give user mode +x on connect?

Either that or is the user manually removing +x after connecting?
Your IP: Image

Oyarsa
Posts: 54
Joined: Wed Feb 14, 2007 12:35 pm
Location: irc.otherworlders.org
Contact:

Re: cloak prefix

Post by Oyarsa » Thu Oct 11, 2007 10:05 pm

Jobe1986 wrote:So from what you're saying it would seem that the user doesnt get user mode +x (cloaks your host)

Do you by any chance have more then one server on the network, and this user is for example, connecting to another server, which is set up not to give user mode +x on connect?

Either that or is the user manually removing +x after connecting?

Yes there is more than one server but we have a common network config file so they all should be giving +x on connection. I will have to double check to see if the user is taking this mode off when he connects the next time.

Thanks

Post Reply