SSL error or... ?

These are old archives. They are kept for historic purposes only.
Post Reply
[dx]
Posts: 107
Joined: Sat Jun 16, 2007 1:03 am

SSL error or... ?

Post by [dx] » Tue Oct 28, 2008 6:09 pm

Hi,

I'm getting this message sometimes.
Never seen berfore

Code: Select all

Exiting ssl client nick[user@user.ip.2662]: SSL_read(): Underlying socket operation returned zero
What can be?

Thnx

zEkE
Posts: 111
Joined: Wed Apr 14, 2004 9:30 am
Location: Harrisonburg, VA
Contact:

Re: SSL error or... ?

Post by zEkE » Tue Oct 28, 2008 7:36 pm

I've seen this before, some time ago. As I recall, it was usually when SSL connections are timing out and before the server was catching it (IE the connection drops rather than the server closing it).

I also don't have that many SSL users to notice it with, just when servers have split.

Someone else can probably elaborate on the message in more (better) detail, with relation to the IRCd.
NetAdmin - irc.unitedchristianchat.net
http://www2.i-al.net/ircbots/

Jobe1986
Official supporter
Posts: 1180
Joined: Wed May 03, 2006 7:09 pm
Location: United Kingdom

Re: SSL error or... ?

Post by Jobe1986 » Tue Oct 28, 2008 7:38 pm

As far as I know it can pretty much be the same as a "reset by peer" or similar, where the IRCd just hadn't noticed, and tried to poll the socket for any data waiting to be read.
Your IP: Image

[dx]
Posts: 107
Joined: Sat Jun 16, 2007 1:03 am

Re: SSL error or... ?

Post by [dx] » Wed Oct 29, 2008 10:09 am

Ok, thanks guys

Stealth
Head of Support
Posts: 2086
Joined: Tue Jun 15, 2004 8:50 pm
Location: Chino Hills, CA, US
Contact:

Re: SSL error or... ?

Post by Stealth » Tue Nov 18, 2008 4:13 pm

Also, take off SNOMASK +j, this is only used for 'junk' messages that you don't need (pretty much just SSL crap)

/mode yournick +s -j

Post Reply