Can someone make me a mirc code

Talk about pretty much anything here, but DO NOT USE FOR SUPPORT.

Moderator: Supporters

Post Reply
Mike M
Posts: 38
Joined: Wed Sep 28, 2005 10:44 am

Can someone make me a mirc code

Post by Mike M » Sun Oct 09, 2005 6:28 am

Hi can someone please make me a mirc code so when a user joins a channel the user with the code checks if ithe users vhost is host and +o it?

sChutt
Posts: 48
Joined: Mon Mar 07, 2005 8:20 pm

Post by sChutt » Sun Oct 09, 2005 11:09 am

Code: Select all

on *:join:#:{ /whois $nick
  if ( %host == insert.which.host.you.wanna.check ) { //mode $chan +o $nick
  }
}

raw 311:*:{
  haltdef
  set %host $4
}
That should do the trick.

- §

Mike M
Posts: 38
Joined: Wed Sep 28, 2005 10:44 am

Post by Mike M » Sun Oct 09, 2005 12:12 pm

thanks works

i was also wondering how can i make it +o a user if there host has got Ninechat_Host into it? so it will +o users wiht mike.ninechat_host or bob.ninechat_Host

sChutt
Posts: 48
Joined: Mon Mar 07, 2005 8:20 pm

Post by sChutt » Sun Oct 09, 2005 12:22 pm

Code: Select all

on *:join:#:{ /whois $nick
  if ( Ninechat_Host isin %host  ) { //mode $chan +o $nick
  }
}

raw 311:*:{
  haltdef
  set %host $4
}
That'll do then.

- §

Mike M
Posts: 38
Joined: Wed Sep 28, 2005 10:44 am

Post by Mike M » Sun Oct 09, 2005 1:17 pm

also is there a code so when a user connects to the server it changes there nickname to Host_

Stealth
Head of Support
Posts: 2086
Joined: Tue Jun 15, 2004 8:50 pm
Location: Chino Hills, CA, US
Contact:

Post by Stealth » Sun Oct 09, 2005 6:39 pm

sCutt, you're code is over-complicated.

Code: Select all

on *:JOIN:#:{ if ($address($nick,2) == *!*@host.to.be.opped) { mode # +o $nick } }
Or, the way he wants it:

Code: Select all

on *:JOIN:#:{ if (ninechat_Host isin $address($nick,2)) { mode # +o $nick } }

Mike M
Posts: 38
Joined: Wed Sep 28, 2005 10:44 am

Post by Mike M » Sun Oct 09, 2005 10:59 pm

no i dont want it doing it when they join a channel when they first connect to the server without joining the room my bot changes there nick to Host_$nick

aquanight
Official supporter
Posts: 862
Joined: Tue Mar 09, 2004 10:47 pm
Location: Boise, ID

Post by aquanight » Sun Oct 09, 2005 11:51 pm

This isn't really a mIRC help forum, but since I'm feeling nice.

Code: Select all

on *:SNOTICE:*Client connecting*:{
    if ($6-7 == on port || ($6 == at && . isin $7)) {
      ;Normal connect snotice. Nick is $8
      chghost $8 host. $+ $8
    }
    else if ($5 == Connecting:) {
      ;HCN - nick is $6
      chghost $6 host. $+ $6
    }
}
I must point out that some remnant of the real host should remain because when you use a system like that, you remove the usefulness of hostname banning and replace it with the insecurity of nick-based banning (because when you mode +b a user he could simply reconnect with a new nick).

aquanight
Official supporter
Posts: 862
Joined: Tue Mar 09, 2004 10:47 pm
Location: Boise, ID

Post by aquanight » Sun Oct 09, 2005 11:53 pm

Oh and Stealth: YOUR code is over complicated!

Code: Select all

/aop on
/aop nick!user@host.mask.to.be.autoopped #channel nameofyournetworkhere

Mike M
Posts: 38
Joined: Wed Sep 28, 2005 10:44 am

Post by Mike M » Sat Oct 15, 2005 11:07 am

how about a code that does this:

When a user identifies with nickserv and there vhost is disabled.ninechat i want my bot to kill the user.

Solutech
Posts: 296
Joined: Thu Mar 18, 2004 11:38 pm

Post by Solutech » Sat Oct 15, 2005 1:34 pm

cant you do that with an akill from services ? . Are you talking a broad ban or specific user ? .
Yawn. So there's yet another "if the user clicks the button, they're infected" exploit. Why is this news? We already know users are idiots.

Mike M
Posts: 38
Joined: Wed Sep 28, 2005 10:44 am

Post by Mike M » Sat Oct 15, 2005 2:20 pm

i dont want to do it that way

Solutech
Posts: 296
Joined: Thu Mar 18, 2004 11:38 pm

Post by Solutech » Sat Oct 15, 2005 6:07 pm

I can appreciate doing it through a bot but if the bot drops then bang goes your protection . Services is a much better solution imo . Why go to the effort of coding something that already exists ? . Failing that check out some of the numerous chan bots already written you may be able to snip the code out you need .
Yawn. So there's yet another "if the user clicks the button, they're infected" exploit. Why is this news? We already know users are idiots.

Mike M
Posts: 38
Joined: Wed Sep 28, 2005 10:44 am

Post by Mike M » Sun Oct 16, 2005 5:04 am

i can kline a hostname right if i can whats the code to do it

Solutech
Posts: 296
Joined: Thu Mar 18, 2004 11:38 pm

Post by Solutech » Sun Oct 16, 2005 11:08 am

depends how you want to do it , via a popup or alias . You may be better off looking for a specific oper script that already has all this sort of thing in it .
Yawn. So there's yet another "if the user clicks the button, they're infected" exploit. Why is this news? We already know users are idiots.

Post Reply